Zizow bewind en beschermingsbewind

Zizow bewind en beschermingsbewind

28 Sep, 2018 800 Beschermingsbewind
Afdrukken

Door emotionele omstandigheden, sociale omstandigheden of lichamelijke en/of geestelijke beperkingen kan het voorkomen dat sommige mensen niet in staat zijn om hun eigen financiën te regelen. Voor deze mensen is beschermingsbewind bedoeld. Beschermingsbewind is een beschermingsmaatregel waarbij de goederen (vermogen en inkomen) van de persoon waar het om gaat, onder bewind worden gesteld door de kantonrechter.

Aanmelden

Aanmelden voor onderbewindstelling bij Zizow Bewind kan door onze ' Bel mij terug knop ' aan te klikken en uw gegevens achter te laten of door het sturen van een mail naar info@zizow.nl.  Zodra wij uw gegens hebben ontvangen, nemen we contact op voor het geven van informatie en/of het plannen van een intakegesprek. Het informatiegesprek is speciaal voor het stellen van vragen om meer te weten te komen over beschermingsbewind en onze organisatie, Zizow Bewind. Een dergelijk informatief gesprek duurt maximaal 30 minuten en is kosteloos. Het intakegesprek is speciaal bedoeld voor het aanvragen van het bewind. Dit gesprek duurt langer en is vaak wat intensiever. Een uur moet daar zeker voor worden uitgetrokken. De bewindvoerder zal u vragen stellen over uw verzoek tot onderbewindstelling. Gegevens over uw financiële en persoonlijke situatie zullen discreet worden besproken, dit is noodzakelijk voor een juiste aanmelding. Tevens zullen aanwezige schulden aan de orde komen en besproken worden. De kosten voor het intakegesprek worden later verrekend in de opstartkosten. Tijdens het intakegesprek wordt door invullen van het aanmeld- intakeformulier het verzoekschrift beschermingsbewind gereed gemaakt, zodat deze spoedig daarna kan worden ingediend bij de Rechtbank van de regio waar u woont.

Kwaliteitseisen 

Op 29 januari 2014 is het Besluit kwaliteitseisen curatoren, beschermingsbewindvoerders en mentoren van kracht geworden. Dit besluit heeft zowel betrekking op de professionaliteit van de bewindvoerder als op de kwaliteit van de bedrijfsvoering. Zizow Bewind werkt binnen deze gestelde eisen waarop wordt toegezien door de kantonrechter. Overigens kunnen alle ontvangsten, betalingen, budgetplannen en schulden door de klant direct worden gevolgd. 

 

Overige bronnen

 

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/curatele-bewind-en-mentorschap/curatele-bewind-of-mentorschap-aanvragen

Downloads

 1. Regelement bewindvoering

 2. Intakeformulier

 3. Verzoekschrift onderbewindstelling

 4. Akkoordverklaring

 5. Reglement BudgetBeheer

 6. Tarieven 2020 BudgetBeheer

 7. Klachtenregeling Zizow Bewind

 8. Algemene Voorwaarden BudgetBeheer

 9. Privacy Verklaring Zizow Bewind

 9. Vermindering Griffierechten